House in Sonobe / Tato Architects

first_img Area:  84 m² Year Completion year of this architecture project Architects: Tato Architects Area Area of this architecture project Year:  Photographs Photographs:  Shinkenchiku Sha, Yohei Sasakura CopyHouses•Nantan, Japan Save this picture!Exterior view from Southwest. The large siding door of the Sunroom is opened+ 36Curated by Clara Ott Share House in Sonobe / Tato ArchitectsSave this projectSaveHouse in Sonobe / Tato Architects “COPY” Japan Houses 2017 Structure Design Team:Takashi Manda, Taijiro KatoConstruction:Shoken KikakuDesign Team:Yo Shimada, Yasue ImaiCity:NantanCountry:JapanMore SpecsLess SpecsSave this picture!Exterior view from West. The large siding door of the Sunroom is opened.Recommended ProductsDoorsSolarluxBi-Folding Doors – EcolineDoorsJansenDoors – Folding and SlidingDoorsRabel Aluminium SystemsMinimal Sliding Door – Rabel 62 Slim Super ThermalDoorsVitrocsaGlass Technology in Hotel BeaulacText description provided by the architects. This house stands in a new residential district in the mountains, which was put up for sale in the 1990s. The region has a slightly cool and wet climate, when looking at the other houses in the vicinity; you can see that many of them feature lean-to-sheds, designed as small sunrooms, made by enclosing a back entrance or veranda with corrugated polycarbonate panels. These so-called ‘terrace enclosures’ are often used as storehouses in winter, or as places for drying laundry – a clever feature, that we realized represents, a certain style shared among the various new mass-produced houses of this residential district.Save this picture!Overlooking the Sunroom. Large sliding doors closedSave this picture!Save this picture!View towards the Dining and Living room, from the KitchenWe used these terrace enclosures as inspiration for the materials and functions of our sunroom. We also incorporated a wide-eaved terrace and other semi-outdoor spaces into the interior of the house. Our expectation was that these would act as interfaces between the surrounding environments.Save this picture!Sunroom. View towards EntranceRegarding the volume of the house, we used a simple square grid and its diagonals to create the different spaces such as one that is intimately sized, and another containing a spacious void. To each of these, we attached semi-outdoor spaces. The wall of the sunroom is made from a large hanging door that can slide open to turn the sunroom into an outdoor area, or enclose the second floor space under the eaves. On the south side of the site, we followed the example of the neighborhoods lean-to sheds and created an alcove and storage space.Save this picture!Sunroom. View towards Dining areaSave this picture!Save this picture!© Shinkenchiku ShaAround the house, centered on the site, we piled up the earth left over from the foundation work in an attempt to reclaim the original slope that existed before the site was developed into tiered platforms for residential development. This reclaimed mound of earth will be covered in grass, and with time, the owners will make it into a garden.Save this picture!Exterior view from NortheastThe interior is finished using Moiss, a material that catches light and regulates humidity. Glass inserted at the boundaries reflects and permeates the light, like facets of a crystal. This house embodies a variety of interior scenery intermixed with landscapes from near and far. Save this picture!Exterior view from Southwest. The large siding door of the Sunroom is openedProject gallerySee allShow lessBioEngineering Center / Studio de Arquitectura y CiudadSelected ProjectsShrine of Whatslove / Wutopia LabSelected Projects Sharecenter_img ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/913914/house-in-sonobe-tato-architects Clipboard Lead Architect: House in Sonobe / Tato Architects Projects Takashi Manda Structural Yo Shimada Structure: ArchDaily ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/913914/house-in-sonobe-tato-architects Clipboard “COPY” CopyAbout this officeTato ArchitectsOfficeFollowProductsWoodPlastic#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesNantanJapanPublished on March 27, 2019Cite: “House in Sonobe / Tato Architects” 27 Mar 2019. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodPanel Façade SystemRailing / BalustradesMitrexIntegrated Photovoltaic Railing – BIPV RailingMetal PanelsAurubisCopper Alloy: Nordic BrassHanging LampsVibiaHanging Lamp – VOLConcreteKrytonCrystalline Waterproofing – KIMSkylightsLAMILUXGlass Skylight FE PassivhausPorcelain StonewareCosentinoSurfaces – Dekton® Chromica CollectionBricksFeldhaus KlinkerThin Bricks – ClassicGlassDip-TechDigital Ceramic Printing for Interior DesignWoodStructureCraftEngineering – FootbridgesAluminium CompositesCymat Technologies Ltd.Bundang Doosan Tower – Alusion™ Stabilized Aluminum FoamTable LampsRoss GardamDesk Lamp – OraMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?园部住宅 / 岛田阳建筑事务所是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img read more

Continue reading "House in Sonobe / Tato Architects"