House in Oyamazaki / Shimpei Oda Architect’s Office + Atelier …

first_img Area:  121 m² Year Completion year of this architecture project Projects Photographs:  Norihito Yamauchi Manufacturers Brands with products used in this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/939764/house-in-oyamazaki-shimpei-oda-architects-office-plus-atelier-loowe Clipboard Houses Architects: Atelier Loowe, Shimpei Oda Architect’s Office Area Area of this architecture project 2020 Atelier Loöwe INC. “COPY” House in Oyamazaki / Shimpei Oda Architect’s Office + Atelier LooweSave this projectSaveHouse in Oyamazaki / Shimpei Oda Architect’s Office + Atelier Loowe Lead Architect: “COPY” Manufacturers: Daiko, NEW LIGHT POTTERY, ALLUX House in Oyamazaki / Shimpei Oda Architect’s Office + Atelier Loowe Builder: Photographs ArchDaily Save this picture!© Norihito Yamauchi+ 34Curated by Hana Abdel Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/939764/house-in-oyamazaki-shimpei-oda-architects-office-plus-atelier-loowe Clipboard Japan CopyHouses•Oyamazaki, Japan Year:  Green Space Lighting Designer:Takahiro MuranishiCity:OyamazakiCountry:JapanMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Norihito YamauchiRecommended ProductsDoorsVEKADoors – VEKAMOTION 82WoodSculptformTimber Click-on BattensDoorsGorter HatchesRoof Hatch – RHT AluminiumWoodBruagBalcony BalustradesText description provided by the architects. Renovation of a reinforced concrete terraced house built in 1968. In 1966, this residential area was established and construction began, in the following 10 years, a variety of terraced houses was build. This residential area played a major role in the development of Oyamazaki; nowadays many of the buildings have undergone repeated renovations to gain extra floor areas.Save this picture!© Norihito YamauchiSave this picture!SectionSave this picture!© Norihito YamauchiOver the time, this house too had a series of ambiguous rooms and corridors added to the original plan, resulting in the rooms in the center to become dark without natural light. Due to these continuous small changes, you could call it a migratory property, resulting in a unique plan type, new housing would never have. Reinforced concrete buildings often have structural load-bearing walls, which are difficult to remove, the same applies to this house. Therefore, the load-bearing walls was left, and it was decided to work with and take advantage of the inherent migratory nature. Instead of pathways and connecting several destinations,Save this picture!© Norihito YamauchiI tried to plan an environment where the connection of spaces was more natural and connected with a continuous flow line. I wanted to create a space that eliminates the empty pathways by adding functions and the option of stay. Various functions and actions of everyday life mix and connects the spaces, a resident moving around the house is encouraged to settle down or act in different places. The garden of this house had been left unattended for many years. It was unkempt and desolated. However, it contained various species of firmly rooted trees and plants.Save this picture!© Norihito YamauchiSave this picture!Floor PlansSave this picture!© Norihito YamauchiNo major changes were made, with simple gardening and pruning, the garden was restored into a wonderful garden. From the reestablished garden, light now enters the house and reflects further into the rooms by the white painted walls. On the first floor the walls of the staircase and the Japanese-style room is removed to brighten and connect the space. The stairwell is further brightened by replacing the second floor wall with shoji. All resulting in a bright migratory space lit by natural light from both the out- and inside.Save this picture!© Norihito YamauchiProject gallerySee allShow lessKorenbeek-161 Residential Building / Sill and Sound ArchitectsSelected ProjectsWarehouse in Ageo / Arii Irie ArchitectsSelected Projects Share Planting Designer: Shimpei Oda, Takashi Koujina CopyAbout this officeShimpei Oda Architect’s OfficeOfficeFollowAtelier LooweOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesOn FacebookOyamazakiJapanPublished on May 20, 2020Cite: “House in Oyamazaki / Shimpei Oda Architect’s Office + Atelier Loowe” 19 May 2020. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogBathroom AccessorieshansgroheBath & Shower ThermostatsGlass3MGlass Finish – FASARA™ NaturalPartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Mirage®WindowsVitrocsaSliding Window – Mosquito NetSinksBradley Corporation USASinks – Verge LVG-SeriesMetal PanelsTrimoQbiss One in Equinix Data CentreSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – Q-ClassMetal PanelsLongboard®Aluminum Battens – Link & Lock – 4″Sports ApplicationsPunto DesignPunto Fit in Ekaterinburg Public SpaceWoodBlumer LehmannFree Form Structures for Wood ProjectsKnobsKarcher DesignDoor Knob K390 (50)TablesVitsœ621 Side TableMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?大山崎町住宅翻新,为自然光“指路” / 小田真平建筑事务所 + Atelier Loowe是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img read more

Continue reading "House in Oyamazaki / Shimpei Oda Architect’s Office + Atelier …"